La Targafera

La Targafera es va presentar el 10 de maig del 2019 a la festa Major de Maig de Tàrrega dins els actes de l’Eixideta. Es tracta d’una bèstia de foc a semblança d’una cucafera, pensada per acompanyar el grup infantil de percussió dels Targalets, els quals han aportat el seu grà de sorra en el disseny mitjançant dibuixos i idees. En el seu disseny també s’han seguit les recomanacions i consells de les agrupacions de bestiari de Tarragona, Reus, Montblanc i Cervera, que tenen figures similars.

Conta la llegenda que els Targalets, un dia assajant a prop del riu Ondara, van sentir un soroll entre les canyes. Amb l’ajuda de tots, van treure aquella criatura que havia sigut arrosegada per l’ultima rubinada. Tot seguit, la van portar al seu local perquè visqués tranquil·lament, tot esperant que cada divendres apareguin els seus amics per assajar i ballar al ritme dels tambors.

La Targafera durant la presentació a l’Eixideta de 2019

La Targafera és la companya dels Targalets nascuda amb la idea de donar major alegria i brillantor a les seves cercaviles. Construida per l’artista Agnès Pla, pesa aproximadament 20 kg, mesura 2.5m de llarg per 1.80m d’ample. És portada per quatre valents Targalets. El seu coll és extensible i al voltant d’ella la guien 8 diablets que il·luminen el camí per on ha de passar.

La Targafera a l’Eixideta 2019
La Targafera en acció a l’Eixideta 2019