L’Àliga Petita de Tàrrega

L’Àliga Petita de Tàrrega neix amb la intenció de donar continuitat als elements “grans” de l’entitat. La figura es va presentar el dijous 11 de maig de 2017 en el marc de l’Eixideta, acompanyada de l’Àliga de Tàrrega, sortint de la parròquia després que dues  àligues de debò sobrevolessin la Plaça Major i acabessin a la porta del temple. Tot seguit realitzà la cercavila i un ball acompanyat dels gegants i gegantons de les escoles. El dissabte participà també al Seguici i Processó de les Santes Espines, i el diumenge a la Trobada Gegantera de la ciutat.

La bèstia ha estat construïda per l’artista Agnès Pla, seguint el model de la gran, però amb una imatge més infantil. Pesa 14 kgs i, com la gran, ve acompanyada de 5 portadors. En aquest cas, nens i nenes de la ciutat amb edats compreses entre els 10 i els 12 anys.

Els portadors llueixen un vestuari similar als de la gran, tot i que la major diferència rau en que els portadors petits porten un mocador creuat al cos, mentre que els gran duen una armilla amb els mateixos colors.

Vídeo de la presentació de l’Àliga Petita a l’Eixideta 2017

Foto Gerard Pouget

Presentació del Ball de l’Àliga Petita a l’Eixideta 2018