Guixanet presenta un nou conte amb una festa multitudinària a Sant Eloi

240fc8663725579dcd68bbac56cfc16e
d7271fba848e1448842da4dd334c146d

 

El conte “El Pio i l’aplec de Sant Eloi” s’ha presentat aquest diumenge en una gran festa que ha aplegat a petits i grans
 
L’associació Guixanet ha presentat aquest diumenge el nou conte de la sèrie “Els nostres nans ens expliquen un conte” amb una gran festa al parc de Sant Eloi. El nou conte “El Pio i l’aplec de Sant Eloi” s’ha presentat en el marc d’una festa en què han participat amb les actuacions de la Coral infantil Mestre Güell, el Ball d’Arquets infantil, els grups infantils Targalets de Guixanet i els Bastonets de l’Esbart Albada. Centenars d’infants i les seves famílies han participat aquest diumenge al migdia de la festa de presentació, que ha aplegat unes 500 persones davant l’ermita. A la festa també s’han pogut comprar exemplars del nou conte que pretén donar a conèixer l’Aplec de Sant Eloi. L’acte ha acabat amb un vermut popular realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega.
El conte és fruit d’una nova edició del concurs escolar amb què l’entitat targarina dóna a conèixer les tradicions de la ciutat entre els infants. En aquesta ocasió, l’autor de la història guanyadora ha estat el Biel Bertran, alumne de 5è de primària de l’escola Sant Josep acompanyat per les il·lustracions del també targarí Sergi Pijuan. El nou llibre estarà disponible a les llibreries de la capital de l’Urgell a partir del 23 d’abril, diada de Sant Jordi, dia en què també estarà a la venda a la parada de l’associació Guixanet.
L’edició d’aquest conte vol aprofitar la influència dels nans de l’Associació Guixanet entre els més petits i que s’utilitzi com a eina per fer pedagogia del nostre entorn i entendre els nostres costums, així com difondre valors positius sobre Tàrrega. Un altre objectiu d’aquesta saga és desenvolupar la imaginació i la coneixença dels més petits en indrets de Tàrrega.