La Nit del Tararot comptarà amb dos nous elements folklòrics targarins

Dos nous elements del folklore targarí participaran en l’edició d’enguany de La Nit del Tararot, l’espectacle de referència de la Festa Major de Tàrrega, a càrrec de l’Associació Guixanet. La Verreta i l’Àliga petita, les dues noves figures de l’entitat, hi tindran una presència destacada. D’una banda, la Verreta debutarà a la nit central de la Festa Major targarina i l’Aliga petita, creada en motiu de la commemoriació del 10è aniversari de l’Àliga de Tàrrega també hi tindrà un paper destacat.

Un vistós videomapatge donarà el tret de sortida a La Nit del Tararot d’enguany que se celebrarà el proper dissabte 13 de maig a les 22:15h, amb l’aniversari de l’Àliga de Tàrrega com a tema principal. La video projecció, també coneguda amb el terme anglès “mapping”, comptarà amb l’actuació dels Gegants de la Fal.lera Gegantera, els bastoners de l’Esbart Albada, i tots els elements de Guixanet com l’Home de la barra, els Nans, les Arquets, els Cavallets, lo Tossino, els Gegants Tararots, l’Àliga de Tàrrega i els dos nous elements de l’entitat que enguany debutaran a l’espectacle. El reconegut coreògraf Toni Mira ha estat l’autor del videomapatge, un sistema audiovisual que permet veure projeccions molt expectaculars en un edifici o element natural. En aquest cas serà la façana de l’Ajuntament de Tàrrega, que prendrà vida gràcies a un vídeo que durant més de deu minuts crearà imatges sorprenents.

L’Associació Guixanet de Tàrrega utlima aquests dies els preparatius per la nova edició de La Nit del Tararot, un dels espectacles de cultura popular més innovador del panorama català i un dels elements centrals de la Festa Major de la capital urgellenca. L’espectacle de cultura popular destaca a nivell visual i sonor i trenca tots els esterotips d’aquesta matèria i, com és habitual, fa que el públic sigui partícep de la festa buscant la màxima interacció amb els elements actuants d’arreu del territori català com els castells i els falcons. Sota el fil argumental de la rivalitat històrica entre dos barris de Tàrrega, el barri del Carme i el de la Mercè, es crea un espectacle teatralitzat on els elements festius targarins combinats amb els elements festius convidats participen en la seva màxima expressió festiva, sota la batuta d‘un pregoner que fa de fil conductor de l’obra. La tradicional pedregada clourà com és habitual l’espectacle durant el qual l’organització es reserva una sorpresa d’última hora. L’espectacle evoluciona i es reinventa any rere any i ha estat reconegut amb el premi BEST de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.