La Nit del Tararot torna a ser la nit central de la Festa Major de maig de Tàrrega

La Nit del Tararot, l’espectacle de referència de la Festa Major de maig de Tàrrega, a càrrec de l’Associació Guixanet, tindrà enguany un format molt més obert a la participació del públic. A més, la Nit del Tararot continua innovant amb la incorporació aquest any de dances urbanes ‘street dance’ i l’estrena de la nova cançó de la Verreta, un dels nous elements de l’Associació Guixanet de creació recent que en el marc de l’Eixida estrenarà també la seva dansa.

Tots els elements folklòrics de la ciutat hi tindran presència destacada com també els 24 grups de fora vila que hi participaran amb bestari, gegants, diables, castellers i falcons. Tots vinguts d’arreu dels Països Catalans, inclosos de Mallorca. D’aquesta manera, la nit central de la Festa Major targarina comptarà amb la participació de més de 800 persones actuants.

L’Associació Guixanet de Tàrrega utlima aquests dies els preparatius per la nova edició de La Nit del Tararot, un dels espectacles de cultura popular més innovador del panorama català i un dels elements centrals de la Festa Major de la capital urgellenca. L’espectacle de cultura popular destaca a nivell visual i sonor i trenca tots els esterotips d’aquesta matèria i, com és habitual, fa que el públic sigui partícep de la festa buscant la màxima interacció amb els elements actuants d’arreu del territori català.

La Nit del Tararot evoluciona i es reinventa any rere any i ha estat guardonat amb un premi BEST de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Sota el fil argumental de la rivalitat històrica entre dos barris de Tàrrega, el barri del Carme i el de la Mercè, cada any es crea un espectacle teatralitzat on els elements festius targarins combinats amb els elements festius convidats que es mantenen en un absolut secret, participen en la seva màxima expressió festiva sota la batuta d‘un pregoner que fa de fil conductor de l’obra.

La Nit del Tararot tindrà lloc el proper dissabte 12 de maig a les 22.30h a la plaça Major.