L’Associació Guixanet ultima els preparatius per la Nit del Tararot més gran

10461445_648327925300723_8543012997240864492_n

L’Associació Guixanet de Tàrrega ultima aquests dies els preparatius per La Nit del Tararot, un dels espectacles de cultura popular més innovador del panorama català i un dels elements centrals de la Festa Major de la capital urgellenca. La rivalitat històrica entre dos barris de la ciutat és el fil conductor d’un espectacle que evoluciona i es reinventa any rere any i que en aquesta ocasió es realitzarà exclusivament a la plaça Major.

La Nit del Tararot es pot traduir com una exaltació coral i teatralitzada del folklore targarí i del folklore convidat, on el públic és partícep de la festa i interactua amb els elements actuants. En la nova edició que se celebrarà el proper 14 de maig a les 22:30h, es podrà veure un espectacle més gran i espectacular que en anteriors ocasions. A més dels habituals elements i entremesos targarins de La Fal·lera Gegantera, l’Esbart Albada, el Grup de Diables BAT i el elements propis de l’Associació Guixanet,  també hi participaran diferents colles de castells, falcons i bestiari convidat molt divers i mai vist a les terres de Ponent, com bous, lleons, dracs, gegants, gegants manotes, una mulassa i entre els que destaquen el Gall Tomasot i la Gallina Ballarica que per pirmera vegada surten de Vilafranca del Penedès.

L’acte de La Nit del Tararot finalitza amb la ja coneguda “pedregada” per tal que ningú quedi dempeus i per acabar, un apoteòsic correfoc amb el Grup de Diables BAT.