El Ball d’Arquets de Tàrrega dóna la benvinguda a la primavera

Ball Infantil d'Arquets

Un dels grups de l’entitat Guixanet de Tàrrega i la seva secció infantil realitzaran el proper 19 de març una cercavila per donar la benvinguda a la primavera

Per tercer any consecutiu el Ball d’Arquets de Tàrrega i la seva secció infantil donaran la benvinguda a la primavera pels carrers de la capital de l’Urgell amb una cercavila a les 12 del migdia. L’acte començarà a l’edifici del Carmel on té la seu l’associació cultural Guixanet i discorrerà per l’Avinguda Catalunya, el carrer Santa Anna, la plaça Major i el carrer Agoders per tornar a passar per la plaça del Pati i baixar pel carrer del Carme.

Durant tot l’acte, les integrants del Ball d’Arquets aniran acompanyades pels Grallers de la Barra i entraran als comerços per donar un obsequi. La finalització de la cercavila, a la cruïlla dels carrers del Carme i Santa Anna, serà a les 12.30h on s’oferirà un vermut primaveral amenitzat amb balls de plaça a càrrec del Ball d’Arquets, el Ball Infantil d’Arquets i un dels nans de l’entitat, la Rosalia.

L’activitat suposarà l’estrena en públic de les integrants del Ball Infantil d’Arquets, que van començar els assajos a finals del mes de gener. També participaran amb aquesta dansa tradicional al Seguici i a l’Eixideta, la versió infantil de l’Eixida de la Festa Major, al mes de maig.

El Ball d’Arquets és una dansa tradicional que utilitza uns arcs recoberts de flors subjectats per les balladores i que l’associació cultural Guixanet va recuperar l’any 2012. La dansa es basa en una coreografia actual de Ton Farran i l’arranjament musical per a gralla a partir de la melodia original recollida pel Mestre Güell, obra de Laura Rubinat.