Guixanet dóna a conéixer La Nit del Tararot a la jornada Som Cultura Popular

Jornada Som Cultura

L’entitat ha apostat per un model de cultura popular que pugui involucrar petits i grans

El passat dissabte, l’associació cultural Guixanet de Tàrrega va ser convidada a les jornades de Som Cultura Popular, per donar a conèixer La Nit del Tararot.

La ponència va començar amb una breu presentació històrica de Guixanet on es va constatar el convenciment de l’entitat per apostar per un model de cultura popular que els targarins sentissin com a propi i on calia involucrar de ple els més petits amb accions com els contes dels nans, el Ball d’Arquets infantil, els Targalets, l’Eixideta, etc., conscients de que cal donar continuïtat al projecte.

Els ponents van explicar com Guixanet va repensar i transformar la cercavila nocturna en l’actual format de La Nit del Tararot, per tal de crear un esdeveniment original i únic, amb un estil propi i que s’identifiqués com l’acte principal de la Festa Major de maig de Tàrrega.

La Nit del Tararot és un espectacle molt visual i musical que, sota el fil argumental de la rivalitat històrica entre dos barris de Tàrrega, permet que cada any el públic gaudeixi d’un espectacle diferent. És pot traduir com una exaltació coral i teatralitzada del folklore targarí i del folklore convidat, on el públic és partícep de la festa i interactua amb els elements actuants.

Aprofitant la presència al Som Cultura Popular de Raül Palacios, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, Guixanet va cedir-li uns minuts on es va fer patent el compromís de l’Ajuntament per tal que La Nit del Tararot sigui l’acte principal i referent de la Festa Major de maig de Tàrrega.